Ga naar de inhoud

Aankomend Hovenier

Traject ‘Aankomend hovenier’

Traject ‘Aankomend hovenier’Het UWV maakt ieder jaar een overzicht van beroepen met moeilijk vervulbare vacatures. Daarmee wordt zichtbaar welke beroepen goede kansen bieden op werk en waar het zinvol is te investeren in scholing van bijvoorbeeld werkzoekenden. Het beroep van hovenier staat ook op deze lijst met kansrijke beroepen.
Vanuit het tekort aan hoveniers is er in samenwerking met Groen Uitzendburo, het UWV, Zone.college, VHG en Groene Veluwe een traject opgezet voor ‘aankomend hovenier’.
De deelnemer doet vanaf 1 februari gedurende 3 maanden, 3 dagen per week werkervaring op in de vorm van een stage. Ook volgt de deelnemer in deze periode gemiddeld 2 dagen per week scholing in de vorm van de VHG-brancheopleiding. Hierop volgend krijgen de deelnemers via Groen Uitzendburo een contract van minimaal een half jaar!
De opleiding is een VHG gecertificeerde vakopleiding (gelijk aan niveau 2) die zich speciaal richt op mensen die in de toekomst in de groene sector willen gaan werken. De opleiding wordt gegeven door Groei.zone, onderdeel van Zone.college, in samenwerking met Groene Veluwe.

Goedlandt is een van de locatie’s waar de opleiding word gegeven.