Ga naar de inhoud

Over ons

Goedlandt is een landgoed beheerder voor circulair landgoedbeheer. 

 

 

Wij ondersteunen eigenaren bij het beheer van de groene elementen van hun landgoed zoals het park en de tuinen, en het bos. Daarbij is het herstel of de versterking van de biodiversiteit een belangrijke leidraad evenals het streven naar zelfvoorziening en hernieuwbaarheid.

Door het jaar heen delen wij graag onze kennis met mensen
die in de groene sector willen werken en bij ons een opleiding volgen. (Zie opleidingen)

Goedlandt voert het beheer over het park en het bos van Landgoed Zonheuvel waar ook ons kantoor gevestigd is. 

 
Wij zijn erg blij met de stagiairs die ieder jaar weer ons team komen versterken. Tot nu toe kwamen er stagiair(e)s van Yuverta Velp, Yuverta Geldermalsen, Yuverta Houten, het Zone college.

Reportage Goedlandt 

 
 
 
 

Circulair landgoedbeheer

Circulair landgoedbeheer is landgoedbeheer dat gericht is op het bereiken van een zo groot mogelijke mate van zelfvoorziening met behulp van duurzame methoden en technieken.

Hoofd – Hand – Hart

Plannen, hoe fantastisch en circulair ook,  zijn niets zonder de betrokkenheid en daadkracht om ze uitgevoerd te krijgen en wel op zo’n manier dat de consequenties voor mens, dier en ecologie nooit buiten beeld raken.  Hoofd, hand en hart, oftewel denken, doen en voelen, het is de drie-eenheid die ons werk richting geeft.

‘Ten eerste, geen schade aanrichten!’

Primum non nocere!  Deze uitspraak, die vaak wordt toegeschreven aan Hippocrates en toegepast op het medisch handelen, is voor ons evenzeer van toepassing op de natuur en op het groene en cultuurhistorische erfgoed.