Ga naar de inhoud

Historische kwekerij/moestuin Zonheuvel


Historische Kwekerij/Moestuin Landgoed Zonheuvel

De historische moestuin van 1903 is opgezet na de komst van de schrijver en liefhebber van de goede keuken Maarten Maartens op het Landgoed Zonheuvel. In de 19e eeuw was er al een boomkwekerij en de schets van de tuin uit 1923 laat de tuin zien met drie broeibakken en enkele schuren. Pas na de 2e wereldoorlog werd er een grote vijver gegraven.
Sinds 2021 is de moestuin in het beheer gekomen van Goedlandt Circulair Landgoedbeheer als initiatief van Peter van Doorn. Er worden groente, kruiden en fruit voor de horeca van Hotel en conferentieoord Landgoed Zonheuvel gekweekt. En studenten van de diverse opleidingen in het groen brengt hij in contact met de praktijk van de moestuin en de kwekerij van toekomstbestendige bomen.
De moestuin/kwekerij is zoveel mogelijk biologisch, circulair opgezet met advies van Thea Dengerink, groen erfgoedadviseur en momenteel leid Yvonne de kwekerij. Doel is om naast kennisoverdracht van de groenten rond 1910 ook te werken aan innovatie zoals telen van schaduwgroenten, strokenteelt, telen op water én de restauratie van de broeibakken en waterput.
De moestuin/kwekerij is op woensdag open voor publiek van 9.00-16.00 en op afspraak (rondleiding/workshops/verhuur). Neemt u dan contact op met Peter van Doorn: 0622949814
Meer informatie over verhuur?


Voor de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden

Huidig