Ga naar de inhoud

Circulair landgoedbeheer

Kom praten over werk in de groene sector

Doorn, 1 november 2019 – Voor iedereen met belangstelling voor werk in de groene sector organiseert de Regionale Sociale Dienst de hele maand november informatie- en kennismakingsgesprekken. Op dinsdagen en woensdagen kun je  in het Brede Bos in Austerlitz in gesprek gaan met Goedlandt, Groen Uitzendburo en GreenFox over de mogelijkheden voor opleiding en werk. 

Goedlandt zoekt kandidaten voor het leerwerktraject GroenFit dat start in februari 2020.  Kandidaten die deze opleiding volgen gaan na afloop aan het werk als assistent groenvoorziener bij Uitzendburo Groen.

Net als in het voorjaar van 2019  staat dit leerwerktraject ook open voor nieuwkomers. 

Opleiding tot assistent groenvoorziener


Hoveniers geven nieuwkomers met groene vingers kans op werk ​

Doorn, 9 januari 2019   –  Hoe kunnen we de kans op een succesvolle entree in de Nederlandse arbeidsmarkt voor nieuwkomers nog groter maken? Die vraag stelden Goedlandt, Groen Uitzendburo en de Regionale Sociale Dienst zich eind vorig jaar. Hun antwoord : vanaf het begin werknemer en werkgever aan elkaar koppelen. En ook: mensen nog beter dan voorheen  voorbereiden op alles wat je zoal op de werkplek tegenkomt.  Dit voorjaar onderzoeken nieuwkomers en  hoveniers  of dat werkt. 
lees meer

                                Opleiding tot assistent groenvoorziener

Tuin en Landschap |  ​Statushouders worden klaargestoomd voor groensector

24| 2018     Re-integratieprojecten zijn er in alle soorten en maten. Projecten waarbij zowel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt als statushouders geïntegreerd worden zijn er echter niet zo veel. Uitzendbureau GS-personeel en Goedlandt circulair landgoedbeheer doen dit wel en zorgen dat deze doelgroep goed voorbereid de arbeidsmarkt op kan.  Lees meer Tuin en landschap

Dertien cursisten klaar voor werk na afronding leerwerktraject 

Foto

Doorn, 29 maart 2018 – In een groep waar de saamhorigheid na korte tijd al groot was maakten 13 cursisten zes weken kennis met het werk in de groensector. Bijzonder is dat negen van hen statushouders zijn, afkomstig uit Eritrea, Syrië, Irak, Somalië en Jemen. Voor iedereen wacht een betaalde baan. Afgelopen donderdag ontvingen zij hun certificaten. 



Werkconferentie verplaatst naar de zomer

Zowel de na-effecten van de storm als de griep hebben ervoor gezorgd dat veel deelnemers op het laatste moment moesten afzeggen.  Daarom hebben wij besloten de werkconferentie van 22 februari naar een later tijdstip te verplaatsen.  Iedereen ontvangt binnenkort een nieuwe uitnodiging.

Samenwerken aan duurzaam gebruik lokaal hout

Doorn, 5 januari 2018.  
​​In de context van de energietransitie komt hout vaak naar voren als alternatief voor fossiele brandstoffen. Voor eigenaren van landgoederen lijkt het aanwenden van het bos op hun terrein een voor de hand liggende oplossing om de gaskraan op termijn te kunnen dichtdraaien.  Houtstook is lage temperatuurverwarming; de meest geschikte vorm voor monumentale panden.  Maar er zijn ook vele obstakels. Hoe krijg ik het hout uit het bos zonder schade aan te richten? Hoe kan ik verzekerd zijn van een constante aanvoer?  Wie verzorgt de versnippering?
 
In samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseert Goedlandt op 22 februari een werkconferentie om antwoorden te formuleren op deze vragen. Deelnemers zijn lokale eigenaren van bosopstanden en landschapselementen, afnemers van hout en beleidsmakers.
 
Wilt u deelnemen?  Stuurt u dan een email naar info@goedlandt.nl. En u ontvangt aanvullende informatie. Bellen kan ook 06-22949814.

In ere hersteld:  Openluchttheater feestelijk heropend met voorstelling

Doorn, 5 juli 2017

Werkzaamheden herstel openluchttheater gestart

20 juni 2017 – Ondanks het tropische weer is het herstelwerk aan het openluchttheater begonnen. Op de tweede dag trotseerden Heuvelrugse statushouders en cursisten van het leerwerktraject veldmedewerker de hitte en plaatsten de eerste houten planken ter versteviging van de tribune.  Op 5 juli wordt het gerenoveerde theater officieel geopend met een voorstelling, de mini-opera: A Postcard from Aleppo.

Jan van der Bijl van de BoomHutBende uit Driebergen levert het materiaal en stuurt de uitvoering.  Hij maakt daarbij zoveel mogelijk gebruik van lokaal gewonnen houtsoorten.
Regie: Peter van Doorn, Goedlandt.

Achtenzeventig jaar oude tijdcapsule geeft bouwtekening prijs

Jaap Jongejan zaagt de koker open en ontvouwt de bouwtekening.
Ruud de Heer van de Metaaldetectorshop uit Zalk  was verantwoordelijk voor het schat zoeken; G. van de Bos Grondwerken uit Doorn deed het graafwerk.
18 juni 2017  – Jaap Jongejan, directeur van Landgoed Zonheuvel,  opende vorige week een loden koker die sinds 1939 begraven lag op de plek waar zich in vroeger jaren het podium van het openluchttheater bevond. Naast een serie muntjes, een oorkonde en een foto van Koningin Wilhelmina, bevatte  de tijdcapsule de oorspronkelijke bouwtekening van het theater.  Nu de precieze afmetingen bekend zijn kunnen de herstelwerkzaamheden onder regie van Peter van Doorn (Goedlandt) beginnen.

Kan het openluchttheater op landgoed Zonheuvel in ere worden hersteld? 

Feb. 2017 – ​Onder vele lagen boomblad en humus liggen decennialang de overblijfselen van een openluchttheater verborgen.  Het theater is in de jaren dertig gebouwd in de nabijheid van het Maarten Maartenshuis op Landgoed Zonheuvel. Na de Tweede Wereldoorlog raakt het snel in verval en neemt de natuur de publieksbanken en het podium weer in bezit.  Slechts een enkele medewerker kan het zich nog herinneren. Tot deze maand.  Studenten van het leerwerktraject Werken in ’t groen beginnen te graven en leggen de terrassen bloot waar ooit de banken hebben gestaan. De grote vraag is nu, kan het openluchttheater weer in ere worden hersteld?

 Leerwerktraject op Heuvelrugse landgoederen van start 

Feb. 2017 – Kennis opdoen over werken in het bos, een park en een moestuin en tegelijk die kennis in de praktijk brengen op een landgoed, dat is de inzet van een leerwerktraject dat eind januari is gestart. Twaalf deelnemers volgen een dag in de week een cursus en gaan twee dagen op stage.  Er is tijdens het leerwerktraject veel aandacht voor kleinschalige oogst in het bos.   Aan het einde van twee maanden en met de vereiste certificaten op zak wacht de deelnemers betaald werk bij een hovenier of andere werkgever in het groen.  
Het leerwerktraject is een initiatief van Goedlandt, GS-personeel en het Werkgeversservicepunt WGSP.  

Circulair landgoedbeheer

Circulair landgoedbeheer is landgoedbeheer dat gericht is op  een zo groot mogelijke mate van zelfvoorziening met behulp van duurzame methoden en technieken.  Het biedt landgoedeigenaren de mogelijkheid om hun landgoed zelfstandig te beheren, particulier te bewonen en voor toekomstige generaties te behouden.

Onze werkwijze

       In de eerste fase zitten we met u om de   
       tafel  om gezamenlijk een toegesneden
       plan te ontwikkelen.  lees meer
 

     Een landgoed met duurzame ambities kan
     niet zonder subsidies en verschillende
     vormen van kredietverlening.  Het goede
     nieuws is    lees meer
   Zijn het plan en de financiering eenmaal
   rond dan kunnen wij op uw verzoek ook
   zorgen voor de uitvoering van het plan. 
   lees meer