Ga naar de inhoud

Landtgoed dag Junior

  30 juli 2023 is de eerste editie van de landtgoed dag. Dit is een dag georganiseerd vanuit Goedlandt om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de natuur. Doormidden van rondleidingen en verscheidene activiteiten op onze mooie historische kwekerij kunnen kinderen hun dag vullen met de natuur! Lees hier verder over wat je van deze dag kan verwachten en voor logistieke informatie.

   
  Activiteiten 
  Vanaf 10.00 gaan de deuren open en begint de dag. De gehele dag zullen er doorlopende activiteiten  plaatsvinden. Voor deze activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Wij hebben geen ambitie tot winst. Met de bijdrage beperken wij onze kosten zodat wij ons kunnen blijven inzetten voor de natuureducatie van kinderen.
  Wij hebben verschillende activiteiten waar kinderen zich bij kunnen aansluiten. Kinderen kunnen vleermuizenkast timmeren (met behulp van ouder) en versieren, zaadbommetjes maken, insectenhotel maken + versieren en een bloempot versieren om vervolgens een eigen boom van het landgoed in te kunnen planten! Bij elke activiteit zit een vrijwilliger die helpt met de activiteit en ook nog eens iets over kan vertellen. Zo kunnen de kinderen iets mee naar huis nemen maar ook iets leren. En wat is er nou leuker aan een souvenir aan een leuke dag?
  3 keer op de dag wordt er een excursie gedaan. Deze zijn om 11.00, 13.30 en om 15.00. Hier gaan kinderen (en begeleiders) het bos in met een gids om het bos op een hele andere manier te ontdekken. Want zijn dikke bomen even oud als hele dunne? Wat hoor je allemaal als je luistert naar alle geluiden? Maar kan je ook het dier vinden wat je hoort?
   
  Praktische informatie
  10.00-16.00
  Amersfoortseweg 98 3941EP Doorn op de kwekerij van Landgoed Zonheuvel.
  Voor kinderen is er gratis limonade. Er wordt koffie en thee geschonken voor een kleine bijdrage. Wil je iets eten? Dan kan je terecht bij het hotel van Landgoed Zonheuvel.
   
  Parkeren

  Voor vragen: Landtgoeddag@goedlandt.nl

  Om een inschatting te maken willen wij u vragen om uw aan te melden, let op dit is niet verplicht maar is om een indicatie te geven van het verwachte aantal bezoekers