Ga naar de inhoud

Meerbomen.Nu Seizoen 2023

  De bomen staan nu nog prachtig in blad. Maar wij zijn alweer druk bezig met alle voorbereidingen voor wanneer ze hun bladeren laten vallen. We zijn namelijk bezig met de bomenhub klaarmaken. Data worden geprikt en de geulen weer gegraven…. Maar wat is de bomen hub eigenlijk?
  De bomen hub is de plek waar wij tijdelijk bomen die niet op hun groeiplek kunnen blijven staan  in “opkuilen”. In natuurbeheer zijn er vaak veel zaailingen die op plekken staan waar ze niet gewenst zijn. Denk bijvoorbeeld aan op de heide, berm of in een beukenlaan. Deze worden dan vaak weg geknipt of gemaaid. Maar wat als je ze eruit zou scheppen? Dan kan je ze ergens anders weer aan planten. En met de grote druk op de natuur is dat precies het doel!
  In samenwerking met meerbomen.nu zet Goedlandt zich in voor het uitscheppen en het uitdelen van jonge bomen. Sinds 2020 heeft meerbomen nu in totaal al 1,4 miljoen bomen verplant in Nederland.
  Help je een handje mee?👋🏻
  Met Goedlandt willen we dit jaar weer vol er tegen aan! We hebben alweer genoeg plekken waar jonge bomen geschept moeten worden, hier kunnen we alle hulp bij gebruiken!
  Dus hoe help je mee? Via onderstaande link kun je in de agenda alle activiteiten zien. Hier kun je zien op welke data, waar en wat er plaats vindt.
  Samen maken we alles een beetje groener🌲