Ga naar de inhoud

Trees to Be – Goedlandt | circulair landgoedbeheer

Trees To Be


Over Trees to be

Trees to Be is in 2021 begonnen als een idee van Peter van Doorn (landgoedbeheerder van Landgoed Zonheuvel en eigenaar van Goedlandt Circulair Landgoedbeheer) en Wim Oolbekkink (programmadirecteur stichting SBI/Landgoed Zonheuvel). Wat kunnen we doen om bij te dragen aan duurzame oplossingen voor huidige en toekomstige generaties. Zo praktisch mogelijk maar ook in overeenstemming met de visie van het landgoed. Bomenplanten is een activiteit die bijdraagt aan een betere wereld (CO2 reductie, tegengaan van opwarming, ervaren van de natuur, etc)
Via het groen traineeship van IVN/Nivon kregen we eind 2021 de beschikking over 12 enthousiaste jongeren waarmee we het project gestart zijn. Nog voor het einde van 2021 opende toenmalig wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug Chantal Broekhuis de Trees To Be Bomenhub op het landgoed. In de winter 2021-2022 werden meer dan 8000 bomen via de bomenhub geplant op verschillende plantlocaties in de regio. in de winter 2022-2023 is dat aantal verviervoudigd naar meer dan 30.000. Trees to Be organiseert regelmatig plant- en oogstdagen en werkt heel prettig en nauw samen met Meer Bomen Nu die een landelijke ambitie heeft om miljoenen bomen te planten.
Trees to Be wil naast bomenplanten ook verbinding met de natuur en kennis over de natuur versterken.
Dat doen we middels wandelingen (die beschikbaar zijn bij de receptie van Hotel en conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel), via workshops en informatiebrochures.
Inmiddels is Trees to Be een trots en onafhankelijk onderdeel van Goedlandt Circulair landgoed. Meer informatie? Klik hier

Doneer en adopteer een boom

Wil jij ook meehelpen aan een groenere provincie? Dat kan! Doneer nu en adopteer een boom die geplant zal worden op een van onze plantlocaties.